معرفی محصول

پلی‌ آنیونیک سلولز به عنوان افزودنی گل حفاری پایه آبی، یک ماده شیمیائی سلولزی بوده و به دلیل داشتن خواص چندجانبه اخیراً جایگزین موادی مانند نشاسته، ایکس سی پلیمر و کربوکسی متیل سلولز در عملیات حفاری در کشورهای پیشرفته شده و از نقطه نظر اقتصادی مصرف این ماده به مراتب ارزان‌تر و از جنبه عملیاتی نیز به دلایل خواص چندجانبه حائز اهمیت است.

این ماده به دلیل دارا بودن مشخصات فیزیکی و شیمیائی پایه سلولزی اصلاح‌شده، از نقطه‌نظر عملکرد و خواص، هم خاصیت کنترل گرانروی و هم از نقطه نظر کنترل‌کننده افت صافی، می‌تواند جایگزین مناسبی برای موادی که به‌ صورت جداگانه دارای هر کدام از این خواص هستند، باشد. به دلیل ساختمان فیزیکی مخصوص و متمایز از نشاسته و کربوکسی متیل سلولز، دارای خواصی چون پایداری در دمای بالا و بازدارنده ریزش رس می‌باشد.

پلی آنیونیک سلولز پلیمری خالص با وزن مولکولی بالا و تکنولوژی پیچیده بوده که برای محیط زیست مضر نمی‌باشد و کاملاً با نیازهای امروز و فردای صنعت مطابقت می‌کند. این ماده با گرانروی مختلف از درجه کم تا بالاترین درجه ساخته می‌شود تا بتواند در شرایط مختلف حفاری، از جمله موارد زیر خواص خود را تا حد قابل قبولی حفظ کند:

  • آب شیرین
  • آب دریا
  • آب دارای KCl
  • آب نمک اشباع

از جمله ویژگی‌های اصلی پلی آنیونیک سلولز که منجر به افزایش میزان مصرف آن در صنعت نفت شده است عبارتند از:

* افزایش بازه گرانروی محصول نهایی تولید شده
* کاربرد در pHهای مختلف
* مقرون به صرفه به جهت دارابودن خواص چندجانبه
* به دلیل مقاومت در مقابل میکروارگانیسم‌ها نیازی به استفاده از باکتری کش‌ها[7] و مواد نگه‌دارنده دیگر جهت جلوگیری از فاسد شدن نیست.
* تمیز نگه‌داشتن چاه
 *تثبیت‌کننده‌‌‌لایه‌های‌حساس و آسیب‌پذیر رسی
* مقاوم در برابر حرارت
* دوستدار محیط زیست بوده و سمی نیست.
* به آسانی در گل حفاری با پایه آبی متفرق و پراکنده می‌شود.
* افزایش لزجیت و گرانروی ظاهری سیالات پایه آبی حفاری
* کنترل هرزروی و کنترل افت صافی سیالات
* سازگار در شرایط نمکی بالا

بازار محصول

براساس گزارشات بین المللی، ارزش بازار مصرفی پلی آنیونیک سلولز در سال 2022 میلادی، 821.7 میلیون دلار بوده است. همچنین رشد 3.3 درصد سالانه برای حجم مصرفی این محصول در سال های آتی پیش بینی شده است، به صورتی که در سال 2028 میلادی حجم بازار مصرفی ارزش تقریبی 1 میلیارد دلار دارد.

فرآیند آریانا و محصول پلی آنیونیک سلولز

شرکت دانش بنیان فرآیند آریانا در راستای بومی سازی دانش فنی و رفع نیاز کشور نسبت به مواد شیمیایی و پلیمری، با انجام مطالعات علمی و آزمایشگاهی دقیق، موفق به کسب دانش فنی و تولید پلی آنیونیک سلولز در مقیاس آزمیشگاهی و پایلوت شده است.